VARNING! Glöm inte något på tåget!

Pratade med två pendlarkamrater som glömt saker på tåget. Att få tillbaka grejer som glömts kvar verkar vara både svårt och dyrt.

Pendlare 1:
Glömde glasögonen. Tåget hade ändstation Malmö där städet hittade glasögonen. Efter många samtal och några veckors väntan kom glasögonen till Linköpings station med ett tåg -  för en kostnad av 300 kronor!
Att skicka ett billigare paket med posten var inte möjligt, enligt de som nu ansvarar för den av SJ outsourcade verksamheten med borttappade saker. Otroligt men sant.

Pendlare 2:
Glömde en resegarderobsväska med två skjortor och ett par byxor i. Tågets ändstation Stockholm för att sedan gå direkt till lokstallarna för städning och service.
Detta hände för en vecka sedan och väskan är fortfarande inte hittad.

Läs mer om hur det går för saker som glömts på tåget i GP.

 

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Du menar att det ska vara gratis att ta hand om borttappat, för klantskallar som glömmer kvar saker ombord - Klart det kostar att ta hand om borttappade persedlar, arbetstid, förvaring, återlämnade, kontakter. Vilken värld lever du i!? Men som tur slipper SJ oket monopol 2010, då kan du välja att åka med andra bolag 2011 - De lär bjuda dig på den servicen, du kan slarva bort allt och du kommer få det gratis! Kom igen - Välkommen till verkligheten - hoppas din håla där du troligen bor hostar upp pengar, annars blir det nog svårt att få de avgångar du önskar, du får pynta ur din skattesedel om det inte är en lönsam håla du bor i - annars lär inte SJ köra där - Se upphandlingen av Västtrafiken - SJ struntade i den. Så välkommen SJ-Pendlare.

2009-03-02 @ 18:20:41
Postat av: SJ-pendlaren

Nä du Jörgen, absolut inte gratis - MEN LITE SERVICE!!!

Vänta två veckor och 300 spänn för ett par glasögon, är det rimligt i din värld?! Huga!

När vi har en fungerande postgång där det kostar några tior?

Och japp, jag välkomnar 2010 när SJ får konkurrens på södra stambanan.

Det kan i alla fall inte bli sämre än det är nu.

2009-03-03 @ 10:35:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0